Wednesday, July 31, 2013

:: FiNaLLy SiaP ::



akhirnya....

yes. finally... 

siap juga.


This Baby Quilt will be posted to my beloved friend at SIbo for her 2nd baby.
from the colour dah tau kan.. its a BOY. :D

Hopefully she will like it.




Tuesday, May 14, 2013

:: MaGGie Kari ::

oh ya... just want to share this photo.


nasib baik bukan bulan puasa.

:: It's BeeN a WhiLe KaN ::

salam

wah! it's been a while that i haven't update anything into this sweet blog.
oh.. how i miss sewing and quilting. Since i started back my gardening.., Insha Allah i will start again with my quilting,

Now cik chee is coming to 4 years old... hopefully she will understand her mama's hobbies. Kalau dia boleh cakap.. i bet she will say... mama... why u like to stay home... hehehehe... coz i can do lots of things at home. cammana tu?

well...

i will do something on this coming saturday. Will update in my blog next week. Insha Allah.

 - Borrow from Mr.Google -

Monday, October 10, 2011

:: tanpa kata ::



tanpa kata...
assalammualaikum

s.e.p.i.

Monday, August 29, 2011

:: Oh Darling ::



assalammmualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Dan Batin.

Sorry aku sik mauk dengar lagu raya masa tok.. sebak ati aku.. jadi aku dengar lagu relax2 jak. :)

Wednesday, August 24, 2011

:: Kenangan Raya 2010 ::


assalammualaikum...

dah dekat nak raya kan.. dah 24 Ramadhan. Alhamdulillah.... sesungguhnya aku memang rindu dengan nya. al-fatihah.

ya gambar salah satu baju yang aku polah tahun lepas. Baju mak n baju anak. Aku polah simple jak tapi sik sangka jadi cam tok. :) suka bah... kawan seopis pun. Tahun tok nya raya berempat. Alhamdulillah...

kita layan gambar jak lah kay.


Monday, August 15, 2011

:: Berkenang Eh ::




assalammualaikum

aku masa tok leka update blog. sebab aku ada dah lamak sik update.

dah 15 hari posa kan.. tahun lepas aku nang bergagan benar berjait manit. sampey arwah nait moha dgn aku nangga manit mengarey eh.. masa ya suchee gik belum setahun... baru nak terer berjalan.. senang pera masa ya.. masuk jak dalam kandang.

memandangkan aku banyak masa pada masa itu, aku pun dtg boring... mak aku berik dengan aku baju kurung suci.. aku nangga macam plan jak..

terus bukak tool box ku.. nangga ada manit2 lebeh.. apa lagik.. lalu ku polah lah... mula2 sik ada idea tapi bila dah start ya nak.. nang sik apat stop.. aku molah tok sehari jak.. afternoon ya juak siap.


ney baju tok masa tok? aku asa nya berik dengan adikku pakey nya jual reya masa kat flea market kat opis DBKU satok.... sayang kan.. entah la apa yang aku pk masa ya kah... this is the only baju suchee yang aku jait manit. The rest.. aku malaseng.... hehehehe....



sambil aku update blog tok.. sambil ya aku dengar lagu nostalgia tok.. ok lah lagik dari dengar lagu Bersabarlah Sayang dr Anuar Zain. Sayu siottt.....



...selamat menjalani ibadah puasa...